De CittasTour wisselbokaal

Misschien vraag je jezelf wel af: "Nou, waarom zou ik eigenlijk mijn best doen om iets op CittaPedia te zetten?

In de eerste plaats natuurlijk gewoon omdat het heel erg leuk is om jouw foto’s, films presentatie en verhalen enzo op een mooi platform op het web te zien. En het is toch ook gewoon leuk jouw verhaal te delen met andere kinderen? EN: je kan met jouw groep of klas een heel grote beker winnen voor je school! De CittasTour wisselbokaal.

Tijdens het bezoek van de burgemeester in de klas, heeft hij gevraagd voorbeelden te zoeken van gebeurtenissen, dingen, bedrijven, plekken of wat dan ook, die te maken hebben met CittaSlow.Dat is precies wat je gaat doen. In elke klas worden groepjes gemaakt die een eigen bijdrage gaan maken. Ieder groepje mag zijn bijdrage plaatsen op het platform.

Daarna kiest elke klas de presentatie die mag meedingen naar de CittasTour Wisselbokaal en die gepresenteerd wordt voor de jury die bestaat uit de leden van de gemeenteraad van Alphen-Chaam. Op 14 juli 2016 om 19.00 uur tijdens een officiële raadsvergadering in het SKAC Taxandria in Chaam mogen alle deelnemende klassen zich presenteren en aan de gemeenteraad duidelijk maken, waarom zij de wisselbokaal zouden moeten krijgen. Het is een openbare vergadering, waar iedereen naar toe mag komen. Je broertjes, zusjes, je ouders, opa’s en oma’s, leerkrachten familie, vrienden en bekenden: ze zijn allemaal welkom. Natuurlijk komen jij en je klasgenoten ook! De burgemeester reikt de CittasTour Wisselbokaal uit aan de winnaars. Misschien komt jouw team wel in de krant of op Omroep Brabant!

Waar let de jury extra op? Wat zijn de beoordelingscriteria?

A. Criteria voor de bijdrage zelf.

  • De keuze van het onderwerp; sluit het onderwerp aan bij de CittaSlow gedachte? Heeft het te maken met cultuurhistorie, bepaalde tradities of bijvoorbeel streekproducten, om maar wat te noemen.
  • Is het een onderwerp dat mensen met elkaar verbindt?
  • Is het onderwerp wel specifiek voor jouw 'citta' binnen Alphen-Chaam?

B. Ook de presentatie zelf, tijdens de raadsvergadering, telt mee; Hoe heb je gepresenteerd? Was het goed verzorgd, duidelijk en origineel? Konden jullie eventuele vragen over het onderwerp goed beantwoorden?

C. De jury bekijkt alle presentaties van de school en neemt die ook mee in het bepalen van de winnaar van de CittasTour wisselbokaal.